Warning: The magic method QodeInstagramApi::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 90

Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/bridge-core/modules/shortcodes/lib/shortcode-loader.php on line 27
Gezondere Butter Chicken » Rome

Gezondere Butter Chicken

Een van onze (Roy & Jill) guilty pleasures is lekker uitgebreid Indiaas eten. We gaan dan meestal voor een combinatie van verschillende curry’s, smeuïge groenten en een geurende, zachte garlic naan! De Butter Chicken behoort absoluut tot onze favorieten: de zachte romige saus die zo heerlijk combineert met dampende rijst en zich zo goed leent om lekker in te dippen met je naanbrood. Helaas zijn de macro’s van deze maaltijden wat minder gunstig.

Jill dook daarom de keuken in om een verantwoordere variant op tafel te zetten. Laat je ons weten hoe het smaakt?

 

Ingrediënten (2-3 porties):

 

Voor de marinade:
  • 2 kipfilets in blokjes
  • 1 tl zout
  • 3-4 teentjes knoflook, fijn gesneden (kan ook met knoflookpoeder)
  • 1 tl garam masala
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1/2 tl kurkuma (koenjit)
  • 125 gram Griekse yoghurt 0%

 

Voor de saus:
  • 1 klein klontje boter (12-15 gram)
  • 1 ui in halve ringen
  • 1/2 tl garam masala
  • 1/2 el paprikapoeder
  • 1/4 tl kurkuma (koenjit)
  • 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
  • 45 gram Griekse yoghurt 0%
  • Koriander (optioneel)

 

 

Bereiden:

 

  1. Marineer de kipfiletblokjes met zout, knoflook, garam masala, paprikapoeder, kurkuma en de yoghurt. Meng goed door en laat minimaal 15 minuten intrekken
  2. Verwarm het klontje boter in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de uien totdat deze goudbruin zijn
  3. Voeg de tomatensaus, kruiden en yoghurt toe en breng aan de kook
  4. Schep de saus uit de pan en meng in een blender of met een staafmixer tot een gladde saus
  5. Bak ondertussen de kip met een klein beetje olijfolie of kookspray in dezelfde pan tot deze gaar is. Verdeel vervolgens de saus erover en verwarm tot deze net begint te koken
  6. Serveer met een portie rijst en/of ons heerlijke naanbrood. Maak af met wat koriander

 

 

Voedingswaarden (bij 3 porties)

(Zonder rijst e/o naanbrood)

343 kcal
18 gram koolhydraten
8 gram vet
47 gram eiwit