Over ons

Wij willen vol enthousiasme onze visie met jou delen;
samen op weg naar een gezondere ‘ik’!

 

WAAR STAAN WE VOOR? 

PERSOONLIJK
Leefstijl Coaching en Personal Training zijn persoonlijke diensten. Dat betekent niet alleen dat we geloven in persoonlijk contact en het opbouwen van een band, maar dat we ook maatwerk bieden op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.

We bieden tips, tricks en tools die van toepassing zijn op jouw doelstellingen in plaats van te werken met generieke programma’s en schema’s. Zo weet jij zeker dat de reis die jij gaat afleggen ook past bij jou.

MINDSET
Wanneer je een positieve mindset hebt, ben je relaxed en veel opener om nieuwe dingen te leren en uit te proberen. Dat heeft een enorme impact op het verbeteren van je productiviteit.
Om je te helpen een positievere mindset te realiseren bieden we onder andere inzicht op het gebied van stressmanagement.

BALANS
Binnen een gezonde leefstijl moet ook ruimte zijn om te kunnen genieten van het leven in de breedste zin van het woord. We gaan samen met jou op zoek naar een goede balans tussen gezond leven en genieten van het leven. Af en toe een wijntje drinken of lekker een avond zondigen kan prima in combinatie met verantwoorde voedingskeuzes en voldoende lichaamsbeweging!

 

WAAR GAAN WE VOOR?

Middels jouw Leefstijl Coaching- of Personal Trainingstraject helpen we jou naar een gezondere, fittere versie van jezelf. Samen met jou gaan we je huidige leefpatroon verbeteren, zodat jij kunt genieten van het leven met een lijf waar je trots op kan zijn!

Roy Mertens

Roy Mertens
Passie voor sport & ondernemerschap

Mijn naam is Roy Mertens, geboren in 1987 en momenteel wonende in Heerlen. Tijdens mijn opleiding Bouwkunde aan Zuyd Hogeschool merkte ik gedurende mijn stageperiodes dat ik in de bouwwereld niet zo op mijn plek zat. Ik had toen al een grote passie voor sport, fitness en een gezonde leefstijl. Ik gaf toen ook al tips aan mijn stagebegeleider en medestudenten over hoe ze hun leefstijl op een eenvoudige manier konden verbeteren.

Op advies van mijn stagebegeleider heb ik een bezoek gebracht aan Fontys Sporthogeschool. Een opleiding volledig gericht op het menselijk lichaam. Ik was verkocht. Met pijn en moeite heb ik tóch mijn Bachelor Bouwkunde afgerond om daarna vol enthousiasme en plezier te starten aan Fontys Sporthogeschool.

coaching

Tijdens mijn eerste jaar heb ik stage gelopen bij een sportcentrum, waar ik binnen enkele maanden een (bij)baan als fitnesstrainer kreeg aangeboden. Dagelijks met plezier naar school om daarna met net zoveel plezier naar het werk te gaan. Nu, enkele jaren later, maak ik nog altijd lange dagen, maar wel met veel plezier.

Als onderdeel van mijn opleiding heb ik de minor ‘Ondernemerschap’ gevolgd. Toen begon het balletje te rollen. Naast het werk als fitness-trainer, ging ik als zelfstandig ondernemer aan de slag. De focus lag hierbij op Leefstijl Coaching en Personal Training onder mijn bedrijfsnaam ROME Lifestyle Coaching. Mijn eerste ‘kindje’ was geboren. Mensen persoonlijk begeleiden en het stapsgewijs verbeteren van hun leefstijl brengt nog altijd een glimlach op mijn gezicht.

Naast Leefstijl Coach en Personal Trainer ben ik tevens mede-eigenaar van Anytime Fitness in Voerendaal en Heerlen-Zuid. De perfecte combinatie van mijn passie voor sport en mijn ambitie om te ondernemen.

Jill Lontho
Hoe je van je hobby je werk maakt

Hi, ik ben Jill Lontho, 33 jaar en net als Roy woonachtig in Heerlen. Jarenlang heb ik rondgelopen in een lichaam waar ik niet gelukkig van werd. Diverse malen nam ik mezelf voor om komende maandag écht te beginnen. Ik beloofde mezelf dat dit toch echt de laatste reep chocolade was die ik kocht. Helaas zorgde een gebrek aan motivatie en kennis ervoor dat ik keer op keer geen resultaat boekte. De wil was er, de wilskracht echter niet.

Daarom ben ik in 2017 aan de slag gegaan met Leefstijl Coach Roy. Dit had qua timing niet beter kunnen uitpakken; in diezelfde periode werd ik geconfronteerd met een burn-out. Mede dankzij de begeleiding van Roy ben ik hier sterker uitgekomen!

Lontho

Naast het feit dat ik heel veel over mezelf heb geleerd tijdens deze heftige periode, heb ik toen ook de liefde voor fitness, een gezonde leefstijl en goed en lekker eten ontdekt. Ik heb zoveel profijt gehad van deze ‘way of life’, dat ik mijn verkregen kennis en ervaring graag met anderen deel. Het is echt mijn passie geworden! Mijn kennis hierover ben ik aan het uitbreiden en uitdiepen middels het volgen van een Personal Training cursus. Op deze manier hoop ik ook anderen te kunnen helpen bij het behalen van persoonlijke doelen op het gebied van gezondheid en fitheid. Ik heb echt van mijn hobby mijn werk kunnen maken, en daar ben ik blij om!

Voeding is voor mij het grootste onderdeel van de passie. Ik heb veel tijd en energie gestoken in het zoeken naar gezonde alternatieven voor mijn favoriete gerechten en vind het leuk om de resultaten te delen met vrienden en familie. Ik kan je dan ook verzekeren dat goed en gezond leven totaal niet hoeft te betekenen dat je saai en smakeloos eet. Lekker eten en kunnen genieten van je maaltijden is wat mij betreft cruciaal voor je motivatie.

Stefan Kuypers
Balans is de sleutel tot succes!

Hallo, mijn naam is Stefan en ik ben met mijn 23 jaar de jongste en nieuwste aanwinst van dit super team. Van jongs af aan is sporten mijn grote hobby: zo voetbal ik al mijn hele leven en in de laatste jaren ben ik dit gaan combineren met fitness. Ondanks het feit dat ik diverse zware blessures heb opgelopen in het verleden, ben ik nog steeds erg fanatiek bezig met voetbal in een gezellig vriendenteam. Door een goede mindset en met de juiste trainingsmethodes kun je terugkomen van bijna iedere tegenslag!

In 2015 ben ik begonnen aan de opleiding Sportkunde in Eindhoven. Deze opleiding is gericht op het verbeteren van de fysieke (en mentale) gesteldheid van de mens. Vakken zoals anatomie, inspanningsfysiologie, gedragswetenschappen en voeding stonden centraal.

Tijdens mijn opleiding heb ik de mogelijkheid gehad om te werken bij de gemeente Maastricht, topsportclub VVV-Venlo en revalidatiecentrum Adelante.

Gedurende deze periodes heb ik mogen helpen mensen in beweging te krijgen, heb ik me gefocust op het meten en verbeteren van de fysieke gesteldheid en prestaties van spelers (VVV-Venlo) en heb ik gefunctioneerd als Beweegagoog (het verbeteren van de fysieke gesteldheid van mensen met beperkingen).
Deze compleet verschillende ervaringen hebben mij doen realiseren dat ik erg veel voldoening haal uit het verbeteren van de gezondheid van ‘de gewone mens’ en het begeleiden van mensen met blessures en/of beperkingen.

Dat is dan ook de reden dat ik nu met veel enthousiasme aan de slag ga als Leefstijlcoach!

We kunnen zo veel bewegen als we willen, maar als onze andere leefstijlfactoren niet in orde zijn, is het simpelweg erg lastig om onze (gezondheids-)doelstellingen te bereiken. Ik help je dan ook graag met het verbeteren en optimaliseren van deze overige leefstijlfactoren zoals voeding, slaap en stress!

Mijn motto: Het moet wel leuk blijven. We moeten kunnen genieten van het leven. Ook op die manier is het mogelijk om resultaat te boeken en doelstellingen te bereiken.

Ben jij klaar voor
Een nieuwe start?