Over ons

Wij willen vol enthousiasme onze visie met jou delen;
samen op weg naar een gezondere ‘ik’!

 

WAAR STAAN WE VOOR? 

PERSOONLIJK
Leefstijl Coaching en Personal Training zijn persoonlijke diensten. Dat betekent niet alleen dat we geloven in persoonlijk contact en het opbouwen van een band, maar dat we ook maatwerk bieden op basis van jouw persoonlijke voorkeuren.

We bieden tips, tricks en tools die van toepassing zijn op jouw doelstellingen in plaats van te werken met generieke programma’s en schema’s. Zo weet jij zeker dat de reis die jij gaat afleggen ook past bij jou.

EDUCATIE
Wij vinden het belangrijk dat je niet alleen weet wat je moet doen om je doelstellingen te realiseren, maar ook waarom. Wij delen daarom gedurende onze trajecten ook onze kennis met jou. We nemen jou tijdens je traject dan ook mee op een ontwikkelingsreis op zowel fysiek als educatief niveau. Zo heb jij na je traject de kennis én de kunde om zelfstandig verder te kunnen gaan.

BALANS
Binnen een gezonde leefstijl moet ook ruimte zijn om te kunnen genieten van het leven in de breedste zin van het woord. We gaan samen met jou op zoek naar een goede balans tussen gezond leven en genieten van het leven. Af en toe een wijntje drinken of lekker een avond zondigen kan prima in combinatie met verantwoorde voedingskeuzes en voldoende lichaamsbeweging!

 

WAAR GAAN WE VOOR?

Middels jouw Leefstijl Coaching- of Personal Trainingstraject helpen we jou naar een gezondere, fittere versie van jezelf. Samen met jou gaan we je huidige leefpatroon verbeteren, zodat jij kunt genieten van het leven met een lijf waar je trots op kan zijn!

Leefstijl Coach Roy Mertens

Roy Mertens
Passie voor sport & ondernemerschap

Mijn naam is Roy Mertens, geboren in 1987 en momenteel wonende in Heerlen. Tijdens mijn opleiding Bouwkunde aan Zuyd Hogeschool merkte ik gedurende mijn stageperiodes dat ik in de bouwwereld niet zo op mijn plek zat. Ik had toen al een grote passie voor sport, fitness en een gezonde leefstijl. Ik gaf toen ook al tips aan mijn stagebegeleider en medestudenten over hoe ze hun leefstijl op een eenvoudige manier konden verbeteren.

Op advies van mijn stagebegeleider heb ik een bezoek gebracht aan Fontys Sporthogeschool. Een opleiding volledig gericht op het menselijk lichaam. Ik was verkocht. Met pijn en moeite heb ik tóch mijn Bachelor Bouwkunde afgerond om daarna vol enthousiasme en plezier te starten aan Fontys Sporthogeschool.

coaching

Tijdens mijn eerste jaar heb ik stage gelopen bij een sportcentrum, waar ik binnen enkele maanden een (bij)baan als fitnesstrainer kreeg aangeboden. Dagelijks met plezier naar school om daarna met net zoveel plezier naar het werk te gaan. Nu, enkele jaren later, maak ik nog altijd lange dagen, maar wel met veel plezier.

Als onderdeel van mijn opleiding heb ik de minor ‘Ondernemerschap’ gevolgd. Toen begon het balletje te rollen. Naast het werk als fitness-trainer, ging ik als zelfstandig ondernemer aan de slag. De focus lag hierbij op Leefstijl Coaching en Personal Training onder mijn bedrijfsnaam ROME Lifestyle Coaching. Mijn eerste ‘kindje’ was geboren. Mensen persoonlijk begeleiden en het stapsgewijs verbeteren van hun leefstijl brengt nog altijd een glimlach op mijn gezicht.

Naast Leefstijl Coach en Personal Trainer ben ik tevens mede-eigenaar van Anytime Fitness in Voerendaal en Heerlen-Zuid. De perfecte combinatie van mijn passie voor sport en mijn ambitie om te ondernemen.

Jill Lontho
Hoe je van je hobby je werk maakt

Hi, ik ben Jill Lontho, 34 jaar en net als Roy woonachtig in Heerlen. Jarenlang heb ik rondgelopen in een lichaam waar ik niet gelukkig van werd. Diverse malen nam ik mezelf voor om komende maandag écht te beginnen. Ik beloofde mezelf dat dit toch echt de laatste reep chocolade was die ik kocht. Helaas zorgde een gebrek aan motivatie en kennis ervoor dat ik keer op keer geen resultaat boekte. De wil was er, de wilskracht echter niet.

Daarom ben ik in 2017 aan de slag gegaan met Leefstijl Coach Roy. Dit had qua timing niet beter kunnen uitpakken; in diezelfde periode werd ik geconfronteerd met een burn-out. Mede dankzij de begeleiding van Roy ben ik hier sterker uitgekomen!

Leefstijl Coach Jill Lontho
Lontho

Naast het feit dat ik heel veel over mezelf heb geleerd tijdens deze heftige periode, heb ik toen ook de liefde voor fitness, een gezonde leefstijl en goed en lekker eten ontdekt. Ik heb zoveel profijt gehad van deze ‘way of life’, dat ik mijn verkregen kennis en ervaring graag met anderen deel. Het is echt mijn passie geworden! Mijn kennis hierover ben ik aan het uitbreiden en uitdiepen middels het volgen van een Personal Training cursus. Op deze manier hoop ik ook anderen te kunnen helpen bij het behalen van persoonlijke doelen op het gebied van gezondheid en fitheid. Ik heb echt van mijn hobby mijn werk kunnen maken, en daar ben ik blij om!

Voeding is voor mij het grootste onderdeel van de passie. Ik heb veel tijd en energie gestoken in het zoeken naar gezonde alternatieven voor mijn favoriete gerechten en vind het leuk om de resultaten te delen met vrienden en familie. Ik kan je dan ook verzekeren dat goed en gezond leven totaal niet hoeft te betekenen dat je saai en smakeloos eet. Lekker eten en kunnen genieten van je maaltijden is wat mij betreft cruciaal voor je motivatie.

Stefan Kuypers
Balans is de sleutel tot succes!

Hallo, mijn naam is Stefan en ik ben met mijn 23 jaar de jongste en nieuwste aanwinst van dit super team. Van jongs af aan is sporten mijn grote hobby: zo voetbal ik al mijn hele leven en in de laatste jaren ben ik dit gaan combineren met fitness. Ondanks het feit dat ik diverse zware blessures heb opgelopen in het verleden, ben ik nog steeds erg fanatiek bezig met voetbal in een gezellig vriendenteam. Door een goede mindset en met de juiste trainingsmethodes kun je terugkomen van bijna iedere tegenslag!

In 2015 ben ik begonnen aan de opleiding Sportkunde in Eindhoven. Deze opleiding is gericht op het verbeteren van de fysieke (en mentale) gesteldheid van de mens. Vakken zoals anatomie, inspanningsfysiologie, gedragswetenschappen en voeding stonden centraal.

Leefstijl Coach Stefan Kuypers

Tijdens mijn opleiding heb ik de mogelijkheid gehad om te werken bij de gemeente Maastricht, topsportclub VVV-Venlo en revalidatiecentrum Adelante.

Gedurende deze periodes heb ik mogen helpen mensen in beweging te krijgen, heb ik me gefocust op het meten en verbeteren van de fysieke gesteldheid en prestaties van spelers (VVV-Venlo) en heb ik gefunctioneerd als Beweegagoog (het verbeteren van de fysieke gesteldheid van mensen met beperkingen).
Deze compleet verschillende ervaringen hebben mij doen realiseren dat ik erg veel voldoening haal uit het verbeteren van de gezondheid van ‘de gewone mens’ en het begeleiden van mensen met blessures en/of beperkingen.

Dat is dan ook de reden dat ik nu met veel enthousiasme aan de slag ga als Leefstijlcoach!

We kunnen zo veel bewegen als we willen, maar als onze andere leefstijlfactoren niet in orde zijn, is het simpelweg erg lastig om onze (gezondheids-)doelstellingen te bereiken. Ik help je dan ook graag met het verbeteren en optimaliseren van deze overige leefstijlfactoren zoals voeding, slaap en stress!

Mijn motto: Het moet wel leuk blijven. We moeten kunnen genieten van het leven. Ook op die manier is het mogelijk om resultaat te boeken en doelstellingen te bereiken.

Brian Lucassen
Hou van jezelf, zorg voor jezelf, leef voor jezelf!

Hi there! Mijn naam is Brian Lucassen, geboren in 1992 en woonachtig in Brunssum samen met mijn vrouw Dana en 2 prachtige dochters Leya en Mae.

In 2010 ben ik gestart met de opleiding Sport en bewegings-coördinator op het CIOS in Sittard. Een van mijn dromen was namelijk om werkzaam te zijn in de sportwereld en mijn liefde, visie en kennis te delen om mensen te helpen met hun sport en gezondheid gerelateerde doelen.
In mijn 2e leerjaar koos ik voor het keuzevak Fitness instructeur omdat ik zelf veel bezig was met fitness en hier dan ook graag meer over wilde leren. Ik ging stage lopen bij Lifestyle in Ten Esschen waar Roy Mertens mijn stagebegeleider werd.

Het heeft niet lang geduurd voordat ik in de gaten had dat mijn passie in de sportschool lag en mijn affiniteit om mensen te helpen met het verbeteren van hun gezondheid hier echt tot zijn recht kwam. Roy inspireerde mij, stimuleerde mij en gaf me vooral het vertrouwen dat ik in staat was om levens te veranderen.

Na 2 jaar werkzaam te zijn geweest bij Lifestyle heb ik de overstap gemaakt naar Anytime fitness. Hier heb ik me verder ontwikkeld tot Personal trainer door de National Academy of Sportsmedicine (NASM) af te ronden en uiteindelijk ook als Leefstijlcoach aan de slag te gaan. Ik heb in de afgelopen jaren veel tijd en energie mogen investeren in mensen met gevarieerde en uitdagende doelstellingen en dit heeft mijn liefde voor het vak alleen maar laten groeien. Waar ik het meeste mee bezig ben geweest is mijn eigen ontwikkeling. Niet alleen als coach maar met name als mens zijnde. Een aantal jaren geleden ben ik mezelf namelijk flink voorbij gegaan en heb ik een tijd thuis gezeten met een burn-out. Ik was mezelf kwijt geraakt in het proces van veel werken, genoeg geld willen verdienen, een huis willen kopen, trouwen en ga zo maar door en besefte veel te laat dat ik mijn eigen gezondheid totaal geen prioriteit meer gaf. Veel mensen zullen zich wellicht herkennen in deze situatie. Te veel willen in een veel te korte tijd en de lat onrealistisch hoog leggen..

Veel leermomenten die me gebracht hebben naar dit punt. Werken bij ROME en mijn kennis en visie delen om mensen aan te leren zichzelf op de hoogste prioriteit te zetten en te leren genieten van het leven door de juiste balans te vinden tussen gezond bewegen, gezond maar vooral ook lekker eten, meer dan genoeg slapen en zo min mogelijk stress te ervaren. Misschien is het besef er voor veel mensen nog niet maar je hebt maar één leven. Één leven om alles uit de kast te halen en de dingen te doen die jij graag wilt doen. Mijn advies is om er alles aan te doen om gelukkig te zijn en te blijven in de kostbare tijd die ons is gegeven. Wacht niet langer.. Investeer in jezelf!

Ben jij klaar voor
Een nieuwe start?