Warning: The magic method QodeInstagramApi::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 90

Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/bridge-core/modules/shortcodes/lib/shortcode-loader.php on line 27
Vegetarische Curry met Kikkererwten » Rome

Vegetarische Curry met Kikkererwten

Het wordt steeds populairder: een paar dagen per week geen of minder vlees eten. Ook wij proberen regelmatig wat te minderen qua vleesconsumptie. Niet alleen vanwege moreel besef, maar ook omdat we denken dat dit een goed idee voor moeder planeet is. 

Met deze smakelijke curry gaat vegetarisch eten ook wel echt moeiteloos. Wat een ontzettend smakelijk recept. Met dank aan onze lieve klant 🙂 

 

Ingrediënten (3-4 personen):

 

Voor de curry:

  • 400 gram sperziebonen
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje gele curry
  • 400 ml kokosmelk (Tip: dit is de vettere variant uit blik, maar kokosdronk is een caloriearme variant!)
  • 200 gram kikkererwten uit blik
  • Koriander
  • Peper en zout

Voor het naanbrood:

  • 50 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram Griekse yoghurt (10% vet)

 

Bereiden:

 

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de boontjes schoon en halveer de tomaatjes. Spoel de kikkererwten af onder koud water
  2. Meng in een grote kom het zelfrijzend bakmeel met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met een beetje peper & zout en eventueel wat verse koriander en knoflook.
  3. Verwarm een scheutje olie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg het zakje gele curry toe en bak deze mee. 
  4. Voeg de kokosmelk (of kokosdrink) en de sperzieboontjes toe aan de curry en breng zachtjes aan de kook. Laat circa 10 minuten koken.
    Wanneer je kiest voor kokosdrink, heb je aan 300 ml waarschijnlijk al genoeg. 
  5. Verwarm een grote koekenpan en laat goed heet worden. Trek kleine bolletjes van het brooddeeg af en rol uit tot een plat brood. Gebruik extra meel als het deeg te veel plakt. Bak het brood in een paar minuten gaar, tot dit aan beide kanten een mooie kleur heeft gekregen.
  6. Voeg na 10 minuten de kikkererwten toe en laat kort mee koken. Meng vervolgens de tomaatjes erdoor en maak af met wat gehakte koriander.
  7. Direct serveren met een lekker stuk brood! Eventueel met een portie rijst erbij. 

 

Voedingswaarde per portie (incl. 1 naan)

 

538 kcal
56 gram koolhydraten
23 gram vet
17 gram eiwit