Eiwitrijke Wafels

Wellicht heb je bovenstaande foto al eens voorbij zien komen op onze website of Social Media. Nu staat dan ook eindelijk het recept online!
Onze volgers die al wat langer bekend zijn met ons bedrijf, hebben dit recept waarschijnlijk al eens eerder voorbij zien komen.

Als je op zoek bent naar een nieuwe variatie voor het ontbijt, de lunch of als snack (bijvoorbeeld omdat je Jills blogpost gelezen hebt), dan is dit waarschijnlijk perfect voor jou!

 

Ingrediënten (4-5 grote wafels):

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gram havermout
  • 300 ml (amandel)melk
  • 50 gram eiwitpoeder (vanille)
  • Snufje zout
  • Optioneel: scheutje vanille aroma

 

Toppings:

  • Naar keuze

 

Bereiden:

 

  1. Verwarm het wafelijzer en vet deze in met wat bakspray, olie of boter
  2. Gooi alle ingrediënten in een grote kom en gebruik een staafmixer om tot een glad beslag te pureren. Dit kan ook in een blender
  3. Schep het beslag in het wafelijzer. Zorg ervoor dat de vorm helemaal gevuld is met het beslag
  4. Bak de wafels op middelhoge temperatuur tot ze goudbruin zijn. Dit zal langer duren dan bij het maken van “gewone” wafels
  5. Meteen serveren! Lekker met kwark, (vers) fruit, geraspte chocolade e/o honing. Smakelijk!

 

Voedingswaarde per wafel (bij 4 stuks)

 

228 kcal
21,7 gram koolhydraten
6,3 gram vet
19,1 gram eiwit