Warning: The magic method QodeInstagramApi::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 90

Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/bridge-core/modules/shortcodes/lib/shortcode-loader.php on line 27
Zoetzure Tofu » Rome

Zoetzure Tofu

Als je zo nu en dan eens vegetarisch (of vegan) wilt eten, hoeft dat nog niet te betekenen dat je maaltijden saai hoeven te zijn. Integendeel!

Zo nu en dan plantaardig eten is minstens zo smaakvol én ondersteunt de morele overtuiging die je er wellicht bij hebt. Dit recept is daar een perfect voorbeeld van!

Ingrediënten

  • 375 gram tofu
  • 1 zak Italiaanse wokgroenten (met broccoli)
  • 1 rode ui
  • 150 gram worteltjes
  • Maizena

 

Voor de saus

  • Verse gember
  • 1/2 rode ui
  • (Witte) azijn
  • Tomatenketchup (wij gebruiken 50% Heinz)
  • Ketjap manis
  • Maizena
  • Water
  • Optioneel: 1 el suiker
  • Optioneel: Rode peper

 

Bereiding

  1. Laat de tofu goed uitlekken (druk eventueel resterend vocht uit de tofu, gebruik hiervoor twee velletjes keukenpapier)
    Snijd de tofu in blokjes en meng  in een kom met 1 eetlepel maizena. Zorg ervoor dat alle blokjes mooi bedekt zijn.
  2. Bak de tofu blokjes goudbruin in een koekenpan met een klein scheutje olie (of gebruik een bakspray). Laat de blokjes uitlekken op keukenpapier
  3. Snipper de halve ui en rasp circa 1 eetlepel verse gember. Verwarm in een steelpan wat olie of vet in met bakspray en fruit de ui met gember. Hak eventueel de rode peper en voeg hieraan toe. Voeg 1 eetlepel azijn, circa 8 eetlepels water en 5 eetlepels tomatenketchup toe. Breng op smaak met ketjap en eventueel een eetlepel suiker. 
  4. Los een eetlepel maizena op in koud water. Voeg dit in stapjes toe aan de saus tot deze de gewenste dikte heeft
  5. Snijd ondertussen de rode ui in partjes en wok ik een hapjespan of wok. Snijd de wortel in dunne schijfjes. Voeg deze bij de uien en bak kort mee
  6. Voeg vervolgens de Italiaanse wokgroenten toe aan de groenten. Breng op smaak met peper, zout en eventueel knoflook 
  7. Als de groenten bijna klaar zijn (beetgaar), voeg je de tofublokjes weer toe
  8. Schep de zoetzure saus (niet alles in één keer) door de groenten en tofu, en laat nog even opwarmen 
  9. Serveer met een stomende portie rijst

 

Voedingswaarde per portie

482 kcal
Koolhydraten 55 gram
Vetten 12 gram
Eiwitten 22 gram