Venkelsalade met sinaasappel

Nu de temperaturen langzaam beginnen te stijgen en de meeste tuinen weer op orde zijn, krijgt ook de barbecue weer een prominent plekje. En wat is er dan nou lekkerder dan een heerlijke, frisse en voedzame salade als bijgerecht? Deze salade is simpel, snel klaar en gegarandeerd een succes!

Ingredienten

  • 2 venkelknollen
  • 2 sinaasappels
  • olijfolie
  • peper en zout

 

Bereiding

  1. Snijd de venkel in hele dunne plakjes of gebruik een schaaf/mandoline
  2. Ontvlies de sinaasappels: Snijd met een scherp mes de schil van de sinaasappels. Snijd dan voorizchtig de partjes uit de sinaasappel
  3. Verdeel de venkel en sinaasappel partjes over een grote kom/schaal. Knijp het sap uit de sinaasappels uit over de salade
  4. Besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper