Rijkbelegde Tostada

Wanneer “simpel” een van de voorwaarden voor je avondeten is, dan is dit recept voor jou. Veel makkelijker kan het bijna niet! En dat het dan ook nog eens zo verrukkelijk smaakt is op zich ook wel mooi meegenomen!

Ingrediënten (voor 3-4 porties)

  • 8 medium tortillawraps
  • 400 gram kipfilet
  • 6-8 tomaten
  • 2 (punt)paprika’s
  • Verse bladpeterselie
  • 1,5 limoen
  • 2 avocado’s
  • Peper en zout naar smaak
  • Optioneel: taco- of picadillokruiden voor de kip

 

Ingrediënten voor de topping (optioneel)

  • 100 gram (volle) kwark
  • 1,5 el Chimichurri kruiden

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek 2 bakplaten met bakpapier
  2. Bak de tortilla’s bruin en krokant in ongeveer 5 minuten per stuk. Keer regelmatig op
  3. Verhit een grote koekenpan. Breng de kip op smaak naar eigen voorkeur en bak goudbruin
  4. Snijd de tomaat en paprika in kleine blokjes. Meng tot een salsa in een grote kom
  5. Rasp de schil van 1 limoen en voeg deze toe aan de paprika. Halveer de limoen en pers het sap uit. Voeg ook toe aan de salsa
  6. Hak een klein bosje bladpeterselie fijn en voeg toe aan de salsa. Breng deze op smaak met peper en zout
  7. Prak de avocado’s op een bord en breng op smaak met peper en zout. Besprenkel met een halve limoen om verkleuring te voorkomen
  8. Haal de kip uit de pan en snijd in smalle reepjes
  9. Optioneel: meng de kwark met de kruiden en een klein beetje water tot een lekkere saus. Breng op smaak met wat peper, zout en knoflook(poeder)
  10. Serveren maar! Start met een tostada, besmeer met een beetje avocado en schep hierover de salsa. Afmaken met een beetje kip en eventueel de kwarksaus