Thaise Kokossoep

Wellicht heb je dit recept al eens voorbij zien komen op Facebook of op Instagram, maar om zeker te weten dat je het altijd terug kunt vinden delen we het recept graag nog eens hier! Ideaal voor deze koude dagen en perfect voor als je echt eens een keer iets anders wilt eten!

Ingrediënten (2 personen):

 

  • Tom Kha Soup Mix (Blue Elephant)
  • 200 ml Romige Kokosmelk (pakje) óf Kokosdrink van Alpro
  • 1 el Rode Curry Pasta (Blue Elephant)
  • 300 gram garnalen
  • Blikje bamboescheuten (140 gram)
  • Blikje babymais (350 gram)
  • 200 gram kastanje champignons

 

Bereiden:

 

  1. Volg de eerste stappen conform de verpakking van de Tom Kha Soup. Als de kruidenmix en kokos gemengd zijn in de pan, voeg je de eetlepel rode curry en het pakje romige kokosmelk toe/kokosdrink toe. Breng aan de kook
  2. Giet ondertussen de bamboescheuten af en spoel onder koud water af in een zeef of vergiet. Giet ook de babymais af en snijd in grove stukken
  3. Snijd de champignons en voeg toe aan de soep
  4. Voeg vervolgens de bamboescheuten, de babymais en de garnalen toe aan de soep
  5. Zodra de garnalen gaar zijn kan de soep direct geserveerd worden
  6. Ergggg lekker met wat (basmati) rijst. Smakelijk!

 

Voedingswaarde per portie

 

529 kcal
20 gram koolhydraten
30 gram vet
39 gram eiwit