26 jul Taco Bowl
Ingrediënten voor 1 portie
- 100 gram (extra mager) rundvleesgehakt (Lidl)
- 200 gram broccolirijst
- 100 gram komkommer
- 50 gram ui
- 125 gram (punt)paprika
- 100 gram (cherry)tomaten
- 2 tl Piccadilly kruiden (Jonnie Boer)
- 1 tl Gerookt paprikapoeder
- Knoflookpoeder naar smaak
- Zout en peper naar smaak
- (Verse) koriander en eventueel peterselie
Bereiding
- Maak de paprika schoon en snijd in smalle lange repen. Snijd 3/4 van de ui in halve ringen, snipper de rest voor de tomatensalsa. Hak de tomaten fijn. Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snij julienne. Hak de koriander (en peterselie) fijn.
- Meng de tomaten, gesnipperde ui en 2/3 van de koriander (en peterselie) voor de salsa met eventueel een beetje knoflook en zout. Zet aan de kant.
- Verwarm in een koekenpan/hapjespan 1-2 gram kokosolie. Bak hierin de uienringen ca. 2 minuten. Voeg de paprika, het gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder door en bak 4-6 minuten. Haal de groenten uit de pan en leg alvast (mooi) op een bord. Bak in dezelfde pan de broccolirijst met een scheutje water en peper en zout naar smaak.
- Bak in een andere pan het gehakt met de Piccadilly kruiden rul.
- En nu is het tijd om je innerlijke foodie los te laten op de opmaak van je bord. Verdeel de broccolirijst, het gehakt, de groenten en de salsa in een mooie kom of bord en “top af” met de resterende koriander (en peterselie). Dat moet haast wel een Instagram-waardig maaltje worden! Bon appetit!
Tip: Voeg een eetlepel cottage cheese toe voor extra “creamyness” én wat extra eiwitten.
Voedingswaarde per portie
335 kcal
Koolhydraten 14,6 gram
Vetten: 15,6 gram
Eiwitten: 29,2 gram