Tabouleh van Bloemkoolrijst

Vergeef ons alsjeblieft als dit recept niet helemaal is zoals je gewend bent van je Libanese of Syrische oma! We hebben geprobeerd om er een draai aan te geven die zowel extreem smakelijk is, als voedzaam en “macro-friendly”. Bedank je oma namens ons dus maar voor deze geweldige inspiratie!

Dit recept leent zich uitstekend om in bulk te maken en houdt zich prima een aantal dagen in de koelkast. Ideaal dus voor bij de barbecue, om mee te nemen bij de lunch, maar ook als volwaardige maaltijd met een stukje kip of (wit)vis erbij.

Benieuwd naar videorecepten? Kijk dan op Jill’s TikTok account voor smakelijke receptvideo’s!

 

Ingrediënten (ca. 3-4 porties):

 

  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 komkommer
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 1 bosje (platte) peterselie
  • 1 bosje verse munt
  • 1 limoen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 bosuitjes
  • 100 gram granaatappelpitjes
  • 2-4 el olijfolie
  • 50 gram feta
  • Peper en zout naar smaak

Bereiden:

 

  1. Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijst. Snijd ik kleine blokjes. Snijd de tomaatjes in vieren en de bosui in fijne ringen
  2. Hak de peterselie en de munt goed fijn
  3. Pers boven een grote kom de limoen uit. Rasp hierboven een teentje knoflook uit en vermeng dit samen met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout
  4. Voeg de komkommer, tomaatjes en bosui toe en schep om
  5. Voeg vervolgens de broccolirijst, granaatappelpitjes, peterselie en munt toe. Verkruimel de feta boven de salade en schep weer om
  6. Bsaha! (Oftewel: smakelijk!)

 

Voedingswaarden:

Per portie

177 calorieën
10 gram vet
9 gram koolhydraten
11 gram eiwit