Warning: The magic method QodeInstagramApi::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 90

Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/bridge-core/modules/shortcodes/lib/shortcode-loader.php on line 27
Stefans Bloemkool Risotto » Rome

Stefans Bloemkool Risotto

Dat onze Coach Stefan over vele talenten beschikt, mag inmiddels wel duidelijk zijn. Dat hij ook aardig zijn weg weet in de keuken is misschien minder bekend voor iedereen.

Vandaag deelt hij een smakelijk, voedzaam én calorie-arm recept met jullie. Een uitstekend recept om je moeder vandaag te serveren tijdens Moederdag 😉 

Roy en Jill hebben alvast mogen voorproeven en kunnen deze smeuïge bloemkoolrisotto absoluut warm aanbevelen! 

 

Ingrediënten (2 personen):

 

  • 5 trostomaten
  • 60 gram parmezaanse kaas
  • 3 tenen knoflook
  • 20 gram paneermeel
  • 15 gram basilicum
  • 400 gram bloemkoolrijst
  • 1 bouillonblokje (paddenstoel of groenten)
  • 75 gram ricotta

 

Bereiden:

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de tomaten in kwarten, verwijder de zaaklijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Rasp de Parmezaanse kaas grof. Snijd t teen knoflook zo fijn mogelijk
  2. Doe een derde van de tomatenblokjes in een kom. Voeg de helft van de geraspte kaas, de fijngesneden knoflook, het paneermeel en 1 el olijfolie toe. Breng op smaak en schep om. Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi het kruim erover. Bak het kruim in circa 15 minuten krokant in de oven. Schep halverwege de baktijd om
  3. Snijd intussen de rest van de knoflook fijn. Pluk de basilicum van de takjes en snijd de takjes fijn. Verhit 2 el olijfolie in een hapjespan. Fruit de knoflook met de fijngesneden basilicumtakjes. Doe er de bloemkoolrijst bij en bak 5 minuten aan. Schep er de rest van de tomatenblokjes door. Schenk er 150 ml kokend water bij, verkruimel het bouillonblokje erboven en stoof zonder deksel in 5-10 minuten gaar. Schep regelmatig om
  4. Haal het kruim uit de oven. Snijd de basilicumblaadjes fijn. Roer de Parmezaanse kaas en ricotta door de bloemkoolrisotto. Schep er 2/3 van de basilicum door en breng op smaak
  5. Schep de risotto op 2 borden, bestrooi met het kruim en garneer met de rest van de basilicum
  6. Variatietip: om ook voldoende eiwitten uit deze maaltijd te halen, kun je er kipblokjes, garnalen of een biefstukje aan toevoegen!

 

Voedingswaarde per portie

 

324 kcal
23 gram koolhydraten
15 gram vet
21 gram eiwit