Speculoos Baked Oats

Soms ben je zo ontzettend klaar met iedere dag hetzelfde ontbijtje, dezelfde smaken en texturen. Dan wil je gewoon wat anders! Dit baked oats recept is wat mij betreft een hele welkome afwisseling! Laat het smaken 🙂 

 

Ingrediënten (1 portie):

  • 30 gram havermout (vermalen tot havermeel)
  • 20 gram eiwitpoeder (bij voorkeur vanille)
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 3 el water
  • 50 gram magere yoghurt/magere Griekse yoghurt

 

Speculoos vulling:

  • 15 gram Speculoos pasta
  • 12 gram magere yoghurt/magere Griekse yoghurt

 

Bereiden:

 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Als je dit nog niet gedaan hebt, vermaal je nu de havermout tot havermeel. Meng vervolgens het havermeel met de eiwitpoeder, bakpoeder, een snuf zout, het water en de yoghurt tot een glad geheel
  3. Meng in een ander kommetje de Speculoos pasta met de yoghurt
  4. Schep de helft van het beslag in een vuurvast kommetje en bak dit voor 8 minuten in de oven
  5. Verdeel het Speculoos mengsel over de onderste laag en bedek dit met de rest van het beslag. Bak weer voor 8 minuten in de oven
  6. Smikkelen maar! Het lekkerst om warm te eten met een heel dun laagje extra speculoos pasta 🙂 

 

Voedingswaarden

 

313 kcal
30 gram koolhydraten
8 gram vet
29 gram eiwit