28 nov Speculaas Bananenbrood
Die pepernoten, speculaasjes en taai-taaipoppetjes zijn natuurlijk wel fijn,
Maar helaas niet zo goed voor de slanke lijn
En zoals je inmiddels wel van ons mag verwachten,
Hebben we toch iets om de pijn te verzachten
Met dit bananenbrood geniet je lekker mee van het Sinterklaasfeest
Zonder dat het sporten de afgelopen tijd voor niets is geweest
Ingrediënten (ca. 14 plakken):
- 200 gram (spelt)meel
- 1 zakje bakpoeder
- 3 tl koek- en speculaaskruiden
- 2 tl kaneel
- Snufje zout
- 2 eieren
- 3 bananen
- 50 gram (medjoul) dadels
- 2 el honing
- 100 ml halfvolle melk
Toppings:
- Amandelschaafsel
- 15 gram schuddebuikjes of overgebleven (haha) pepernoten
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik in of bekleed deze met bakpapier
- Meng de droge ingrediënten door elkaar in een grote kom
- Gebruik een blender of staafmixer om de eieren, bananen, dadels, honing en de melk tot een gladde structuur de mengen
- Roer het natte beslag vervolgens door de droge ingrediënten en meng goed door met een spatel
- Stort het beslag in het cakeblik en verspreid over de vorm met een spatel of de achterkant van een lepel
- Bestrooi de bovenzijde met wat amandelschaafsel en de pepernoten/schuddebuikjes
- Bak in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar, of totdat een saté prikker er droog uit komt
- Laat het bananenbrood even afkoelen (als dat lukt) en snijd het vervolgens in ongeveer 14 plakken. Smullen maar!
Voedingswaarde per plak
99 kcal
17,3 gram koolhydraten
1,3 gram vet
3,3 gram eiwit