Rik

Rik

Rik aan het woord: “Sinds ik een jaar of 16 of 17 was, heb ik (bijna onafgebroken) een abonnement op een sportschool gehad. Ik houd van het Bourgondische leven zoals ze dat noemen en wilde daarom ook iets terugdoen voor mijn lichaam. Dat ging soms heel goed. Dan werd er een aantal weken (soms maanden) achter elkaar 3 tot 4 keer per week serieus getraind. Soms was mijn abonnement echter ook voor lange tijd meer een soort sponsoring voor de betreffende sportschool. Redelijk fit ben ik altijd wel geweest, het echte gewenste resultaat (een sportief lichaam) bleef echter veelal uit.

Nu ben ik 37 en afgelopen november begonnen met het Lifestyle Plus traject bij Rome. Ik ben sinds een aantal jaren lid bij Anytime Fitness in Heerlen/Voerendaal en ging regelmatig sporten. Toen in 2020 Covid-19 de kop op stak zag ik mijn kans schoon. Geen kroegen, restaurants, festivals en ander vertier. Wat nu beter te doen als een lifestyle coaching traject starten? Daarnaast realiseer ik me ook steeds meer dat ik ouder wordt en een goede zorg voor mijn gezondheid een steeds belangrijkere rol gaat spelen, ook voor mijn gezin. Daarom ben ik op 16 november 2020 gestart met het Lifestyle Plus traject met Roy Mertens als trainer.

Helaas gingen de sportscholen na 1 maand in het traject al dicht. Dat mocht de pret echter niet drukken, want ik was inmiddels verslaafd aan de eerste resultaten. Met een elastieken set, paar dumbells, mijn lichaamsgewicht en wat creativiteit van zowel Roy als mijzelf ben ik thuis verder aan de slag gegaan (3x trainen per week). Resultaat: met/door Roy ben ik niet alleen flink afgevallen, van ca. 80 KG naar 71 KG en van 18,7% vet naar 9,4% vet (hetgeen officieel binnen de groep ‘athletisch’ valt 😎), maar heb ik ook echt iets geleerd. Het traject heeft mijn visie op voeding definitief veranderd. Ik eet veel gezonder en regelmatiger en voel ook echt dat mijn lichaam hierop veel beter reageert. Belangrijk hierbij is dat Roy goed kijkt naar je doelen, maar ook naar je verdere leven, om op deze wijze de juiste keuzes te maken en voedingsadvies te geven dat voor lange tijd goed werkt. Het is gewoon echt zonder veel moeite goed vol te houden en in te passen in het gezinsleven. Dat is voor mij erg belangrijk. Ook ben ik met Roy heel anders gaan trainen en heb ik veel geleerd over wat bepaalde inspanningen met je lichaam doen en hoe je door voeding en rust de processen in je lichaam (waaronder vet verbranden en spiermassa opbouwen) optimaal kunt ondersteunen. Het traject is voor mij dus echt niet enkel een traject geweest om fitter te worden. Ik heb het ook gezien/gebruikt als een cursus waarmee ik de rest van mijn leven verder kan.

Mijn doel was “de fitste staat van mijn leven” bereiken en dat is met behulp van het traject van Rome Lifestyle Coaching meer dan 100% gelukt!”