11 okt Pompoen Wafels
De pompoenen liggen weer in de schappen, de temperaturen dalen en het regent weer geregeld. Perfect weer om eens de keuken in te duiken en een nieuw recept te proberen. Wanneer je deze wafels bakt, gaat je huis geuren naar een knusse herfstdag!
Ingrediënten voor circa 12 wafeltjes
- 125 gram havermout
- 250 gram pompoen (in blokjes)
- 4 eieren
- 1 tl bakpoeder
- 2 tl koek- en speculaaskruiden
- 5-10 gram proteïnepoeder vanille
Toppings (optioneel)
- Kwark
- Fruit naar keuze
- Honing
Bereiding
- Kook de blokjes pompoen in circa 20 minuten gaar. Giet de pompoen af en laat volledig afkoelen
- Doe alle ingrediënten in een blender en maal tot een egaal geheel
- Laat het beslag ongeveer een uur steviger worden in de koelkast
- Bak de wafeltjes in een wafelijzer. Ze worden wat minder snel bruin dan “normale” wafels, dus het kan zijn dat je ze wat langer moet bakken dan je gewend bent
- Serveer ze met een flinke lepel kwark, (vers) fruit en een beetje honing!
Voedingswaarde per wafeltje (excl. toppings)
71 kcal
Koolhydraten 7 gram
Vetten 2,6 gram
Eiwitten 3,9 gram