Krokante Havermoutkoekjes

Met de feestdagen voor de deur ben je misschien ook al op zoek naar lekkere recepten. Deze koekjes zijn ideaal voor bij de koffie, maar kunnen ook prima verwerkt worden in een smakelijk dessert. Bijvoorbeeld met een bol lekker (en misschien calorie-arm) ijs!

Ingrediënten

  • 2 el speltmeel (of havermeel, tarwebloem)
  • 100 gram havermout
  • 2 el melk
  • 1 tl gemberpoeder
  • 25 gram kokosolie
  • klein scheutje vanille aroma of -extract
  • 4 el ahornsiroop
  • snufje zout

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bedek een bakplaat met bakpapier
  2. Meng alle ingrediënten goed door elkaar in een kom 
  3. Gebruik een lepel om er gelijke porties van te maken. Rol er vervolgens een bolletje van en druk deze plat op het bakpapier
  4. Bak de koekjes in ca. 18 minuten in de oven 
  5. Laat de koekjes vervolgens volledig afkoelen op een rooster
  6. Variatietips: stukjes (pure) chocolade, noten of gedroogd fruit!

 

Voedingswaarde per portie

 

81 kcal
10,7 gram koolhydraten
3,3 gram vet
1,6 gram eiwit