02 aug Havermout Appeltaartje
We hebben allemaal wel eens iets te vieren. Een verjaardag, een nieuwe baan of de lancering van je nieuwe website. Wij Limburgers zijn gewend om bij feestelijke momenten een stukje vlaai te nuttigen. Erg smakelijk, maar natuurlijk wat minder voordelig voor de “slanke lijn”.
Met dit appeltaartje kun je lekker smullen, zonder het bijbehorende schuldgevoel.
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 150 gram dadels
- 40 gram honing
- 10 gram olijfolie
- 200 gram appel
- 30 gram pecannoten
- Kaneel naar smaak
Extra benodigdheden
- 4 spring-/bakvormen van 10-12 cm
Bereiding
- Verwarm de oven tot 180 graden
- Gooi de dadels in een keukenmachine of blender met 2 eetlepels warm water en vermaal tot een dikke, gladde massa
- Verwarm de olijfolie met honing kort in de magentron (15-30 seconden)
- Hak de noten grof. Meng de havermout met de noten, honing, olijfolie en de dadels. Meng goed door elkaar zodat alle havermout goed plakkerig is
- Vet de bakvormen in
- Verdeel het havermoutmengsel over de 4 bakvormen en druk goed aan met een lepel. Zorg ervoor dat de randjes iets omhoog staan
- Bak de bodems gaar in 15-20 minuten (afhankelijk van je oven). De bodems zijn goed als ze niet meer “nat” aanvoelen en iets steviger zijn geworden
- Snijd de appels in dunne partjes e/o blokjes en besprenkel met kaneel
- Haal de bodems uit de oven en verdeel de appel hierover. Plaats de bodems terug in de oven. Wanneer je met gemak een satéprikker in een stukje appel kunt steken is de appeltaart klaar
Smikkelen maar! - Mis je de slagroom? Serveer dan met een flinke lepel (volle) kwark!
Voedingswaarde per portie
382 kcal
Koolhydraten 62,5 gram
Vetten 10,4 gram
Eiwitten 7 gram