Griekse Bowl

Foodbowls zijn helemaal “hip”! Waarom? Omdat ze zo lekker naar eigen smaak ingevuld kunnen worden, veelzijdig zijn én ze zijn ook nog eens zo fotowaardig! Leuk voor Social Media, toch?

Deze Griekse bowl combineert mediterrane smaken met eenvoud. Absoluut eens proberen dus.

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram kippendijfilet
  • 2 el Gyroskruiden (bij voorkeur zonder toegevoegd zout en suiker)
  • 250 gram cherrytomaten
  • 250 gram komkommer
  • 2 rode uien
  • Naar smaak: Feta
  • Olijfolie

 

Voor de tzaziki

  • 500 gram Griekse yoghurt (5%)
  • Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 komkommer
  • Oregano (vers of gedroogd)

 

Garnering

  • Platbrood
  • Of Griekse pita
  • Of Aardappeltjes
  • Of Griekse rode rijst

 

Bereiding

  1. Snijd de kippendijfilet in dunne reepjes en meng in een kom met een scheutje olijfolie en 2 eetlepels Gyroskruiden. Laat even intrekken
  2. In een grote kom roer je de Griekse yoghurt een beetje los. Verwijder de zaadlijst uit de halve komkommer en rasp deze boven de kom. Rasp ook de knoflook boven de kom en roer goed door. 
  3. Breng de tzaziki op smaak met oregano, peper en zout en een klein scheutje olijfolie.
  4. Snijd de groenten voor de salade en breng op smaak met olijfolie, peper en zout. Verbrokkel de feta en houd deze apart
  5. Bak nu de kipreepjes op hoog vuur gaar. Je hoeft geen boter of olie meer in de pan te doen. 
  6. Als de kip gaar is, is het tijd om je bordje op te maken. Maak er vooral een feestje van!
  7. Maak een foto, tag @romelifestylecoaching en dan kun je gaan eten 😉 Smakelijk!

 

Voedingswaarde per portie

464 kcal
Koolhydraten 25 gram
Vetten 24 gram
Eiwitten 35 gram