14 feb Gezondere Cupcakes
Lekker smullen van een traktatie, zonder dat schuldgevoel? Wanneer je deze cupcakes mét frosting gemaakt hebt, kan dat gewoon!
Je proeft niet eens dat ze ook nog eens een stuk verantwoorder zijn 😉
Ingrediënten (12 cupcakes):
Voor de cakejes:
- 3 bananen
- 150 gram amandelmeel
- 1,5 tl bakpoeder
- 3 eieren
- 2 el honing
- 1 tl kaneel
- Optioneel: handje walnoten e/o pecannoten
Creamcheese frosting:
- 200 gram Philadelphia light
- 2 scoops Vanille Proteïne poeder (circa 60 gram)
- 1-2 el Amandelmelk
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 170 graden. Spray siliconen bakvormpjes in of gebruik de muffinvorm/papieren vormpjes
- Prak de bananen in een diep bord en voeg hier de eieren en honing aan toe
- Meng in een aparte kom of schaal het meel met de bakpoeder en kaneel. Als je noten wilt toevoegen hak je deze grof en meng je deze door het meel
- Voeg de natte en droge ingrediënten samen en meng goed door elkaar. Gebruik een garde om klontjes in het beslag te voorkomen
- Verdeel het beslag over 12 vormpjes en bak in circa 40 minuten gaar. De cakejes zijn goed als een satéprikker er droog uit komt
- Laat de cakejes volledig afkoelen
- Het is nu tijd om de frosting te maken! Meng de roomkaas (Philadelphia), eiwitpoeder en 1 eetlepel amandelmelk door elkaar. Als de frosting te dik is, kan je nog een extra lepel amandelmelk toevoegen om de gewenste dikte te bereiken
- Gebruik een spuitzak of lepel om de frosting over de cakejes te verdelen. Smikkelen maar!
- Je kunt de cakejes 2-3 dagen in de koelkast bewaren. Als ze dat al redden 😉
Voedingswaarde per cupcake
187 kcal
11 gram koolhydraten
11 gram vet
10 gram eiwit