Warning: The magic method QodeInstagramApi::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 90

Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/bridge-core/modules/shortcodes/lib/shortcode-loader.php on line 27
Courgette Lasagne » Rome

Courgette Lasagne

Vandaag hebben we alle tijd om te koken. Door de ingang van de avondklok kunnen we vanavond toch nergens naartoe!

Duik dus lekker de keuken in om deze heerlijke lasagne te bereiden. Als de pastasaus klaar is begin je al te watertanden, maar dan moet de echte pret nog beginnen!

 

Ingrediënten (3-4 personen):

 

  • 2 courgettes
  • 2 (rode) uien
  • 1-2 teentjes knoflook
  • Italiaanse kruiden
  • 300 gram (extra) mager gehakt
    Of vegetarische optie: 200 gram Rulgehackt (vleesvervanger)
  • 500 gram passata/gezeefde tomaat
  • 25 gram parmezaanse kaas
  • 100 gram ricotta
  • 50 gram tomatenpuree
  • Optioneel: 125 gram mozzarella

 

Bereiden:

 

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een diepe ovenschaal in 
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Verwarm 1 eetlepel olie of een paar sprays bakspray in een (hapjes)pan en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak kort mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Breng op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden naar smaak
  3. Voeg nu de tomatenpuree en passata toe. Laat 10-15 minuten pruttelen op laag vuur
  4. Roer in een schaaltje of kommetje de ricotta los en meng hier de helft van de parmezaanse kaas doorheen. Breng op smaak met zout en peper
  5. Snijd de eindjes van de courgettes af en snijd in de lengte doormidden. Met een dunschiller schaaf je er mooie lange plakken van. Bestrooi de plakken met een klein beetje zout en laat uitlekken op wat keukenpapier. Snijd de overgebleven courgette in kleine blokjes en voeg deze toe aan de pastasaus
  6. Als je mozzarella gebruikt, snijd deze dan nu ook in kleine blokjes
  7. Het bouwen kan beginnen! Verdeel eerst een klein deel van de saus over de bodem van de ovenschaal en leg hier een laagje courgette overheen. Schep vervolgens 1/3 van de saus over de courgette en daarover de helft van het ricottamengsel. Verdeel hier eventueel wat mozzarella over
  8. Herhaal deze stappen tot alles op is. Over de bovenste laag verdeel je de resterende parmezaanse kaas
  9. Bak de lasagne in 30-45 minuten in het midden van de oven mooi gaar.
    Tip: Laat de lasagne even afkoelen voordat je hem aansnijdt om instorten te voorkomen

 

Voedingswaarde per portie (bij 4 porties)

 

358 kcal
20 gram koolhydraten
18 gram vet
26 gram eiwit