Courgette brood

Wat is er nou lekkerder dan borrelen met vrienden en familie met daar een lekker hapje bij? Heel weinig toch! Wanneer je ook nog eens zonder schuldgevoel wilt genieten, zou je zeker dit courgettebrood eens moeten proberen!  Alleen al die geur als het brood net uit de oven komt, maakt het ’t helemaal waard..

Ingrediënten

  • 200 gram courgette
  • 50 gram amandelmeel
  • 175 gram bloem
  • 10 gram olijfolie
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 eieren
  • 2 tl bakpoeder
  • (Grof) zout
  • Rozemarijn (vers of gedroogd)

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven tot 200 graden
  2. Rasp de courgette of gebruik courgettespaghetti.
  3. Neem een grote kom en meng de courgette, amandelmeel, bloem, bakpoeder, rozemarijn, parmezaanse kaas en olie door elkaar. Breng op smaak met een snuf peper.
  4. Vet een cakeblik goed in of gebruik een stukje bakpapier om te voorkomen dat het brood aan de wand blijft plakken. Verdeel het mengsel over het cakeblik. Gebruik de bolle kant van een lepel om het brood mooi vlak te maken. Leg bovenop nog 2-3 takjes rozemarijn en sprenkel hier nog een klein beetje zout over.
  5. Bak het brood in circa 45 minuten gaar in het midden van de oven. Gebruik een satéprikker om te controleren of je brood goed gaar is.
  6. Laat het brood goed afkoelen voordat je deze uit de vorm haalt. Snijd het brood in 18 plakken en smikkelen maar!
    Tip: Bijzonder lekker in combinatie met de feta-rode biet spread!

 

Voedingswaarde per portie

81 kcal
Koolhydraten 8 gram
Vetten 4 gram
Eiwitten 4 gram