Chocolade Pindakaas Bake

De lekkerste dingen op je bord spelen vaak de hoofdrol van je maaltijd. Dat maakt het vaak ook zo lastig om maat te houden. Als je er echter voor kiest om een van je favoriete – maar ook calorierijke – maaltijden in een andere verhouding te eten, kan je blijven genieten zonder in te leveren op resultaat. 

Deze Chocolade Pindakaas Bake is hier een perfect voorbeeld van! Als ik de de portie zou eten die ik graag zou willen eten, is mijn calorietarget van de dag al ver bereikt. Als ik deze Bake echter een kleinere rol laat spelen in mijn reguliere ontbijt, kan ik er net zo goed van genieten maar dan zonder dat schuldgevoel achteraf. Give it a try!

 

Ingrediënten:

  • 20 gram havermout
  • 12 gram eiwitpoeder (vanille of chocolade)
  • 5 gram cacaopoeder (ongezoet)
  • 1 gram bakpoeder
  • 25 ml sterke koffie
  • 15 ml melk
  • 5 gram (biologische) pindakaas
  • Snufje zout

 

Bereiden:

 

  1. Doe alle ingrediënten behalve de pindakaas in een kom of maatbeker
  2. Pureer met een staafmixer tot een gladde massa
  3. Schep het beslag in een vuurvast kommetje of mok die je lichtjes ingevet hebt met bakspray
  4. Swirl de pindakaas over het beslag
  5. Doe je bake voor 1:00 tot 1:30 in de magnetron en je ontbijt is klaar!
  6. Liever in de oven? Plaats je bake in het midden van een voorverwarmde oven (180 graden) voor 10-15 minuten. Als een sateprikker er droog uit komt is je ontbijt klaar!

 

Voedingswaarde per portie

 

181 kcal
15 gram koolhydraten
5 gram vet
16 gram eiwit