18 okt Chili Con Carne
Het begint flink af te koelen buiten en binnen gaat de verwarming weer aan. Het perfecte weer voor stamppot, stoofpotjes of een heerlijke chili con carne.
Geen fan van gehakt? Vervang het gehakt voor varkenshaas en je maaltijd wordt ook nog een stuk calorie-armer
Ingrediënten (2-3 porties)
- 300 gram (extra mager) rundergehakt
- 1 rode ui
- 1 blik gepelde tomaten (400 gram)
- 2 puntpaprika’s
- 200 gram rode e/o bruine bonen
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl komijn
- 1/2 tl speculaaskruiden
- 1 tl (gerookt) paprikapoeder
- Chilipoeder/chiliflakes naar smaak
- Optioneel: chili saus
- Optioneel: sriracha
Bereiding
- Snipper de ui. Maak de paprika’s schoon en snijd in blokjes. Hak de knoflook fijn of gebruik een knoflookpers
- Bak de ui in een ruime pan bruin en voeg vervolgens de knoflook toe
- Voeg de komijn, speculaaskruiden en paprikapoeder toe en bak dit kort mee
- Voeg vervolgens het gehakt toe en bak rul. Als het gehakt bruin is mag de paprika erbij
- Giet de bonen in een zeef of vergiet en spoel ze af met koud water
- Hak de gepelde tomaten in blokjes en voeg deze samen met de overgebleven saus toe aan het gehakt
- Voeg de bonen toe en laat op een laag vuur pruttelen totdat de bonen warm/zacht zijn (ongeveer 15 minuten)
- Serveer de chili con carne met chilisaus en sriracha, zodat ieder hem naar zijn persoonlijke voorkeur kan afmaken
Voedingswaarde per portie
319 kcal
Koolhydraten 18,3 gram
Vetten 12,9 gram
Eiwitten 27,1 gram