23 nov Broccolikoekjes
We horen regelmatig dat het lastig kan zijn om te variëren. In Nederland eten we graag een bammetje bij de lunch, maar soms kan dat gaan vervelen.
Voor ons een leuk moment om eens wat anders op tafel te zetten. Deze hartige (pannen)koekjes zijn snel klaar en makkelijk te bereiden. Daarnaast kan je ze naar hartenlust beleggen met wat jij lekker vindt!
Ingrediënten (ca. 15 koekjes):
- 400 gram broccoli(rijst)
- 2 teentjes knoflook
- Handje verse munt
- 2 eieren
- 120 gram zelfrijzend bakmeel
- Geitenkaas Jong Belegen (die hard variant)
- Peper en zout naar smaak
- 200 ml water
Bereiden:
- Hak de munt fijn en rasp de kaas. Meng alle ingrediënten in een kom en breng op smaak met peper en zout
- Verwarm een koekenpan en vet in met een beetje olijfolie of bakspray
- Maak hoopjes door een flinke schep beslag in de pan te scheppen. Druk dit een klein beetje plat met de lepel
- Bak de koekjes aan beide kanten goudbruin
- Beleg met toppings naar keuze en smikkelen maar
- Deze koekjes zijn ook heel goed te bewaren in de koelkast. Piep ze even op in de oven of neem ze lekker koud mee naar je werk of school
Voedingswaarde per portie (3 stuks)
204 kcal
24,3 gram koolhydraten
6,6 gram vet
16,6 gram eiwit