Breakfast Quesadilla

Ben je ook langzaam klaar met die saaie bammetjes bij het ontbijt, of alweer met lange tanden je yoghurt naar binnen aan het lepelen? Goed nieuws: Vandaag eet je eens iets heel anders! Ontbijten wordt zomaar weer een feestje ­čÖé┬á

Ingredi├źnten (1 persoon)

  • 1 medium tortillawrap
  • 2 plakjes ontbijtspek (of kipfilet, bacon, yorkham etc.)
  • 2 hele eieren
  • van 1 ei alleen het eiwit
  • scheutje melk
  • 1 plak kaas (wij gebruikten 20+)
  • peper en zout
  • rauwkost ter garnering

 

Bereiding

  1. Snijd het ontbijtspek (of ander beleg naar keuze) in kleine reepjes of blokjes. Verwarm een koekenpan en bak het spek bruin en knapperig
  2. Klop in een mok of kommetje de eieren en het eiwit los met een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout
  3. Schenk de eieren in de pan en laat op laag vuur garen
  4. Wanneer de bovenkant van je omelet bijna gestold is, leg je de tortilla erop en druk je deze goed aan
  5. Gebruik een bord, deksel of je beste kookskills om je omelet om te draaien
  6. Leg op een helft de plak kaas
  7. Vouw de tortilla dubbel: je hebt nu een quesadilla
  8. Bak de quesadilla aan beide zijden tot deze bruin en krokant is en de kaas gesmolten is 
  9. Serveer met wat lekkere rauwkost, zoals tomaatjes of paprika!

 

Voedingswaarde per portie

 

434 kcal
23 gram koolhydraten
23 gram vet
30 gram eiwit