22 nov Breakfast Quesadilla
Ben je ook langzaam klaar met die saaie bammetjes bij het ontbijt, of alweer met lange tanden je yoghurt naar binnen aan het lepelen? Goed nieuws: Vandaag eet je eens iets heel anders! Ontbijten wordt zomaar weer een feestje 🙂
Ingrediënten (1 persoon)
- 1 medium tortillawrap
- 2 plakjes ontbijtspek (of kipfilet, bacon, yorkham etc.)
- 2 hele eieren
- van 1 ei alleen het eiwit
- scheutje melk
- 1 plak kaas (wij gebruikten 20+)
- peper en zout
- rauwkost ter garnering
Bereiding
- Snijd het ontbijtspek (of ander beleg naar keuze) in kleine reepjes of blokjes. Verwarm een koekenpan en bak het spek bruin en knapperig
- Klop in een mok of kommetje de eieren en het eiwit los met een scheutje melk. Breng op smaak met peper en zout
- Schenk de eieren in de pan en laat op laag vuur garen
- Wanneer de bovenkant van je omelet bijna gestold is, leg je de tortilla erop en druk je deze goed aan
- Gebruik een bord, deksel of je beste kookskills om je omelet om te draaien
- Leg op een helft de plak kaas
- Vouw de tortilla dubbel: je hebt nu een quesadilla
- Bak de quesadilla aan beide zijden tot deze bruin en krokant is en de kaas gesmolten is
- Serveer met wat lekkere rauwkost, zoals tomaatjes of paprika!
Voedingswaarde per portie
434 kcal
23 gram koolhydraten
23 gram vet
30 gram eiwit