07 mrt Blueberry Lemon Baked Oats
Ben jij die boterhammetjes bij het ontbijt ook zo beu? Probeer dan eens wat anders! Havermout is een veelzijdig ingrediënt dat je op veel manier aan je ontbijt kunt toevoegen: in je shake, door je yoghurt/kwark, op de traditionele manier gekookt of dus als Baked oats.
Lees snel verder hoe je deze lekkernij op tafel zet
Ingrediënten (1 portie):
- 3 el appelmoes (ongezoet)
- 40 gram havermout, vermalen tot havermeel
- 20 gram proteïne poeder (of 20 gram extra havermeel)
- 1/2 tl bakpoeder
- 1 tl citroensap
- 1/3 tl citroenrasp
- 1/3 tl vanille extract
- 100 ml (amandel)melk
- Optioneel: 1 el zoetstof (bijvoorbeeld Stevia, honing)
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Vermaal de havermout tot een fijn meel in bijvoorbeeld de keukenmachine. Dit zorgt voor een minder grove structuur in je baked oats
- Meng alle ingrediënten door elkaar, maak af met een snufje zout
- Vet een klein bakblikje of ovenschaaltje in en schenk hier het havermoutmengsel in
- Bak af in het midden van de oven voor 20-25 minuten. De baked oats zijn goed als de bovenkant goudbruin is en de binnenkant zacht en warm
Voedingswaarden
330 kcal
42 gram koolhydraten
4 gram vet
26 gram eiwit