10 mei Best Baked Oats
Misschien heb je, net als wij, al een hoop Baked oats-variaties geprobeerd. We moeten toch wel constateren dat er behoorlijk wat recepten bij zitten die je nou niet bepaald doen watertanden. Op de een of andere manier is de structuur nooit helemaal goed, of blijft je maaltje vloeibaar of te zacht van binnen. Bij deze variant lijkt echter alles te kloppen. Vandaar ook dat we deze hebben uitgeroepen tot “Best Baked Oats”!
Net als veel havermout recepten, kan je deze natuurlijk helemaal naar smaak afmaken. Dit is slechts het basisrecept. Voeg bosbessen toe en je hebt opeens een blueberry muffin Baked oats. Aftoppen met een laagje speculoos of pindakaas is overigens ook echt aan te raden. Nog een idee: besmeren met een laagje kwark en garneren met aardbeien. Net taart!
Zoals je ziet, de opties zijn eindeloos. Laten we vooral eens beginnen met het basisrecept.
Benieuwd naar video-instructies van deze topper? Kijk dan op Jill’s TikTok account voor deze en (snel) meer smakelijke receptvideo’s!
Ingrediënten:
- 30 gram havermout
- 20 gram eiwitpoeder (vanille). Geen vanillepoeder? Gebruik dan 20 gram extra havermout en voeg een tl zoetstof naar keuze toe
- Een halve banaan
- 1/2 tl bakpoeder
- Snufje zout
- 90 ml (amandel)melk
- Toppings naar keuze
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Meng alle ingrediënten in een blender of keukenmachine. Wanneer alles goed vermalen en vermengd is, blend je nog wat langer door. Je wilt ervoor zorgen dat er behoorlijk wat lucht in je beslag zit
- Vet een klein ovenschaaltje in of bekleed deze met bakpapier
- Giet je beslag in het ovenschaaltje en schuif deze in het midden van de oven. Bak in 20-25 minuten gaar
- Check met een sateprikker of je baked oats goed gaar zijn. Haal uit de oven en laat kort afkoelen
- Tijd om te garneren! Eet de Baked oats lekker warm, of laat het afkoelen om mee te brengen naar bijvoorbeeld je werk
Voedingswaarden
260 kcal
31 gram koolhydraten
4 gram vet
23 gram eiwit