Warning: The magic method QodeInstagramApi::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/qode-instagram-widget/lib/qode-instagram-api.php on line 90

Warning: The magic method Bridge\Shortcodes\Lib\ShortcodeLoader::__wakeup() must have public visibility in /home/httpromelife/domains/romelifestylecoaching.nl/public_html/wp-content/plugins/bridge-core/modules/shortcodes/lib/shortcode-loader.php on line 27
Beef Chimichurry » Rome

Beef Chimichurry

Ken je chimichurry? Een smakelijk kruidenmengsel voor óp je biefstuk. Hiermee ga je absoluut indruk maken!

Ingrediënten

  • Biefstuk (circa 125-175 gram per persoon)

  • 1 rode ui

  • Scheutje azijn

  • 3 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook

  • 1 rode peper
  • 1 tl gedroogde tijm

  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde rozemarijn

  • 15 gram peterselie (vers)

 

Bereiding

  1. Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen
  2. Snipper het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk
  3. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Hak ook deze zo fijn mogelijk (voor extra pit, kun je de zaadjes ook erin laten)
  4. Schud de oregano, tijm en rozemarijn op een snijplank en hak dit met een scherp mes zo fijn mogelijk. Je kunt hiervoor ook een vijzel gebruiken. Hak de peterselie fijn.
  5. Meng de kruiden met het uitje, de knoflook en het pepertje door elkaar in een kom. Meng 2 el olijfolie en een scheutje azijn door de chimichurry. Breng op smaak met peper en zout
  6. Bij voorkeur maak je de chimichurry al ruim van te voren (of zelfs een dag van tevoren), hij heeft dan namelijk nog meer smaak!
  7. Bak de biefstuk in een hete koekenpan mooi bruin aan beide kanten: anderhalve minuut per kant voor rare, twee minuten voor medium rare en 3 minuten per kant voor doorbakken.