27 sep Beef Chimichurry
Ken je chimichurry? Een smakelijk kruidenmengsel voor óp je biefstuk. Hiermee ga je absoluut indruk maken!
Ingrediënten
Biefstuk (circa 125-175 gram per persoon)
1 rode ui
Scheutje azijn
- 3 el olijfolie
2 tenen knoflook
- 1 rode peper
1 tl gedroogde tijm
- 1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde rozemarijn
- 15 gram peterselie (vers)
Bereiding
- Laat de biefstuk op kamertemperatuur komen
- Snipper het uitje en de knoflook zo fijn mogelijk
- Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Hak ook deze zo fijn mogelijk (voor extra pit, kun je de zaadjes ook erin laten)
- Schud de oregano, tijm en rozemarijn op een snijplank en hak dit met een scherp mes zo fijn mogelijk. Je kunt hiervoor ook een vijzel gebruiken. Hak de peterselie fijn.
- Meng de kruiden met het uitje, de knoflook en het pepertje door elkaar in een kom. Meng 2 el olijfolie en een scheutje azijn door de chimichurry. Breng op smaak met peper en zout
- Bij voorkeur maak je de chimichurry al ruim van te voren (of zelfs een dag van tevoren), hij heeft dan namelijk nog meer smaak!
- Bak de biefstuk in een hete koekenpan mooi bruin aan beide kanten: anderhalve minuut per kant voor rare, twee minuten voor medium rare en 3 minuten per kant voor doorbakken.