Bananenbrood met appel

Ben jij ook zo’n fan van bananenbrood? Wij zijn er dol op! Voornamelijk omdat het zo’n dankbare recepten zijn: een redelijk korte lijst aan ingrediënten en toch boordevol smaak. Daarnaast zijn de variaties ook nog eens eindeloos!

Ingrediënten

  • 130 gram havermout
  • 3 bananen
  • 2 appels
  • 3 eieren 
  • 20 gram pecannoten
  • 10 gram lijnzaad (optioneel)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 tl bakpoeder
  • Snufje zout

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, plaats het rooster in het midden van de oven
  2. Gooi de havermout, noten lijnzaad, kaneel, koek- en speculaaskruiden, bakpoeder en een snufje zout in een keukenmachine (of het hakmolentje van je staafmixer) en maal door tot een fijner geheel
  3. Prak in een diep bord of een kom de bananen en meng hier de 3 eieren doorheen
  4. Meng het havermoutmengsel door de bananen tot een glad geheel
  5. Schil de appels. Snijd een appel in kleine blokjes en een appel in mooie halve schijfjes
  6. Meng de appelblokjes door het beslag en schep in een ingevet cakeblik. 
  7. Leg de appelplakjes bovenop je bananenbrood en bestrooi nog lichtjes met kaneel
  8. Schuif het bananenbrood in de oven en bak in 50-60 minuten mooi gaar
  9. Laat het brood afkoelen voordat je het snijd in circa 15 plakken. Prima 24 uur te bewaren in folie buiten de koelkast. Langer dan dit adviseren we het bananenbrood te bewaren in de koelkast (als je brood het zo lang overleeft ;))

 

Voedingswaarde per portie

89 kcal
Koolhydraten 11,9 gram
Vetten 3,1 gram
Eiwitten 3 gram