07 mei Tagliatelle al Tonno
Als je op zoek bent naar een snel, smakelijk, makkelijk en eiwitrijk recept, dan ben je op deze pagina aan het goede adres!
Benieuwd naar video-instructies van dit topmaaltje? Kijk dan op Jill’s TikTok account voor deze en (snel) meer smakelijke receptvideo’s!
Ingrediënten (3-4 personen):
- 500 gram (verse) Tagliatelle
- 1 (rode) ui
- 2 teentjes knoflook
- Optioneel: Ansjovis
- 2 pakjes passata
- Basilicum, oregano en peterselie (gedroogd)
- 2 blikjes tonijn op water
Bereiden:
- Breng een grote pan met water aan de kook
- Snipper de ui en knoflook. Verhit in een wok of hapjes pan een eetlepel olie en fruit hierin de ui op laag vuur voor ongeveer 3 minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak deze ook mee. Als je ansjovis wilt toevoegen, bak je ook deze kort mee
- Dit recept is ideaal voor het opmaken van restjes groenten! Heb je nog iets in de koelkast liggen, voeg dit dan nu toe aan je ui en knofook
- Voeg de passata toe en laat de saus zachtjes pruttelen op laag vuur. Breng op smaak met de gedroogde kruiden
- Kook ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking
- Laat de tonijn uitlekken en voeg deze toe aan de saus. Schep vervolgens de pasta uit het water en roer deze door de saus. Je kunt de saus een beetje helpen door nog wat kookwater toe te voegen. Direct serveren!