23 mei Vistaco’s
We proberen minimaal 1x per week vis te eten. Niet alleen om het milieu een beetje te ontzien, maar ook omdat je er belangrijke voedingsstoffen uit kunt halen.
Daarnaast vinden we het leuk om een beetje te variëren met verschillende keukens en de “soulfood” of “comfort food” die zij te bieden hebben. Taco’s zijn natuurlijk het ultieme comfort food op druilerige dagen, met hun stomend warme gehaktvulling overladen met salsa, kaas en guacamole. Deze variant met vis is echter een stuk frisser en laat je wegdromen naar tropische sferen. Smakelijk!
Ingrediënten (2 personen):
Voor de taco’s:
- 200 gram vis (bijvoorbeeld panga, zeevruchtenmix, garnalen, inktvis)
- Taco tubs of schelpen (3-4 stuks per persoon)
- Groenten voor de salade (komkommer, tomaten, paprika, mais en evt, bonen)
- Chilipoeder (vers of flakes)
- Knoflook(poeder)
- Optioneel: Kruidenmix Ceviche van Jonnie Boer
- Peper en zout naar smaak
- Koriander
Bereiden:
- Verwarm de oven voor zoals aangegeven op de verpakking van de Taco tubs of schelpen
- Snijd de visfilet is blokjes, maak de overige vis schoon waar nodig. Meng in een grote kom met chilipeper, knoflook en eventueel de Ceviche kruidenmix. Laat even marineren
- Snijd ondertussen de groenten in kleine blokjes. Meng in een grote kom door elkaar en voeg naar smaak peper, zout en eventueel wat limoenrasp toe. Hak de koriander fijn en meng door de salade
- Bak de vis in een koekenpan op middelhoog vuur tot deze gaar is. Bak ondertussen de Taco tubs of schelpen goudbruin in de oven
- Haal de tubs/schelp uit de oven, schep in iedere tub/schelp een schep vis en top af met de salade. Erg lekker met nog een beetje avocado, sriracha of salsa bovenop.
Voedingswaarde per portie
550 kcal
41 gram koolhydraten
14 gram vet
20 gram eiwit