Pepernoot Oats

Sinterklaas is nog maar even in het land,
Maar die pepernoten doe je niet zomaar van de hand

Overal kom je die dingen nog tegen,
Had je ze toch nog maar weg kunnen geven

Maar maak je geen zorgen, ROME staat voor je klaar,
Want een nieuw recept staat online, zie daar!

Nog even smikkelen van dit kruidige genot,
Want zomaar alles weggooien, dat is ook rot

In slechts enkele minuten is dit ontbijtje gereed,
En zo slecht is het echt niet, het is maar dat je het weet!

Om hier lekker van te smakken, moet je dit uit je voorraadkast pakken:

  • 50 gram havermout
  • 200 ml melk (gewone, amandel, haver, het mag allemaal)
  • 1/2 banaan
  • 1/2 tl koek- en speculaaskruiden (of kaneel)
  • 20 gram pepernoten naar keuze
  • Optioneel: 5 gram eiwitpoeder (vanille) of een klein scheutje vanille-extract

 

Als je zeker weet dat het gaat smaken, laten we je nu zien hoe je het moet maken:

  1. Prak de banaan in een diep bord of een kommetje
  2. Meng de havermout, eiwitpoeder en melk in een steelpannetje en breng op laag vuur aan de kook
  3. Voeg de geprakte banaan en kruiden toe en roer goed door
  4. Hak de pepernoten in grove stukjes
  5. Schep de havermout in een bord of kommetje en garneer met de pepernoten

 

Voedingswaarde per portie

 

460 kcal
68 gram koolhydraten
11 gram vet
19 gram eiwit