Cheesy Eggs

Omdat het dit weekend zo ontzettend veel regent en je vooral lekker binnen wilt blijven, vandaag nog een tweede receptje online. Heb je meteen de lunch te pakken!

Ingrediënten 

  • 2 hele eieren
  • eiwit van 1 ei
  • 1 el geraspte parmezaanse kaas
  • 1 eetlepel ricotta 
  • een scheutje (amandel)melk
  • peper en zout naar smaak

 

Bereiding

  1. Klop de eieren los met een scheutje melk en de ricotta. Breng op smaak met peper en zout
  2. Verwarm een koekenpan op laag vuur
  3. Schenk het eimengsel in een pan en trek met een spatel of pannenlikker het mengsel constant zachtjes naar het midden totdat het begint te stollen. 
  4. Wanneer het ei vrijwel volledig gestold is, verdeel je de parmezaanse kaas over het ei. Bak dit nog kort even mee.
  5. Serveer met een lekkere snee vers brood of lekker met een flinke portie groenten!

 

Voedingswaarde per portie (zonder brood)

234 kcal
Koolhydraten 2 gram
Vetten 10 gram
Eiwitten 20 gram