Eiwitrijke Wentelteefjes

Gezond eten is saai en ingewikkeld? Helemaal niet! Met een paar simpele ingrediënten zet je smakelijke en eenvoudige gerechten op tafel. En voor je het weet, eet je ontbijt als avondeten 😉 

Ingrediënten voor 3 wentelteefjes

  • 3 sneeën brood
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • een scheutje (amandel)melk
  • 5 gram eiwitpoeder vanille (optioneel)
  • kaneel naar smaak

 

Toppings

  • 50 gram kwark (per wentelteefje)
  • Fruit naar keuze
  • Honing

 

Bereiding

  1. Klop het eitje met eiwit en melk los in een diep bord.
  2. Voeg het eiwitpoeder en de kaneel toe en klop goed door zodat er geen klontjes ontstaan
  3. Verwarm een koekenpan op halfhoog vuur
  4. Leg de boterhammen een voor een in het eimengsel en zorg dat ze het mengsel goed opzuigen. Dit zou voldoende moeten zijn voor 3 flinke sneeën brood.
  5. Bak de wentelteefjes op middelhoog vuur totdat deze wat steviger aanvoelen
  6. Snijd ondertussen je fruit naar keuze in mooie plakjes/schijfjes
  7. Serveer de wentelteefjes met de kwark, het fruit en maak af met een “drizzle” honing.
    Smakelijk!

 

Voedingswaarde per wentelteefje (incl. toppings)

215 kcal
Koolhydraten 26 gram
Vetten 4 gram
Eiwitten 17 gram