13 sep Bananenbrood met Bosbessen
Lekker voor tussendoor, bij je ontbijt, de lunch of bij de koffie. Bananenbrood is behoorlijk veelzijdig en lekker voor ieder moment van de dag. In combinatie met een lepel kwark of een bol (calorie-arm) ijs ook nog echt een feestelijke traktatie.
Ingrediënten
3 eieren
1,5 tl bakpoeder
25 gram honing
3 bananen (liefst zo rijp mogelijk)
100 gram amandelmeel
50 gram havermout
150 gram bosbessen (bij voorkeur bevroren)
Bereiding
Verwarm de oven op 170 graden. Prak de bananen met een vork in een (diep) bord.
Maal in een keukenmachine het havermout tot havermeel. Schud dit in een grote kom en voeg hier het amandelmeel, bakpoeder en een snufje zout aan toe. Roer kort even door.
Voeg nu de banaan, honing en eieren toe. Goed doorroeren, zodat alles gemengd is.
Schep de bosbessen nu voorzichtig door het beslag, maar houd er een paar apart. Stort het beslag in een ingevet cakeblik (gebruik een stukje bakpapier op de bodem om te voorkomen dat deze blijft plakken. Verdeel de overgebleven bosbessen over het brood.
Bak in circa 55 minuten gaar. Check met een satéprikker na 50 minuten of je brood al gaar is.
Laat het brood deels afkoelen in de vorm, alvorens je deze eruit haalt. Snijd het brood in circa 12 plakken.
Smikkelen maar!
Tip: Erg lekker om te serveren met wat kwark erbij. Kan ook prima mee in de lunchtrommel 😉
Voedingswaarde per plak