16 aug Dalgona Coffee
Dalgona Coffee is een echt hype nu. Je ziet veel verschillende varianten voorbij komen, maar de meesten bevatten vooral een hoop suiker. In deze versie gebruiken we eiwitpoeder om die lekkere zoete smaak te krijgen. Een heel klein beetje suiker heb je wel nodig om de koffie mooi op te stijven.
Ingrediënten
- 2 el oploskoffie
- 2 el heet water
- 1/2 el eiwitpoeder (ik gebruikte vanille, maar ook lekker met choco!)
- 1/3 el suiker (ongeveer 5 gram)
- 200 ml(half)volle melk
- Optioneel: ijsblokjes
Bereiding
- Doe de koffie, suiker, eiwitpoeder en het water in een maatbeker of hoog glas en gebruik een garde of een staafmixer met garde opzetstuk om de koffie op te kloppen. Ga door tot het bruin van kleur wordt en er pieken op blijven staan. Je koffiefluff is klaar!
- Vul een glas met de koude melk (warm kan ook!) en schep hier voorzichtig de koffiefluff op.
- Maak een mooie foto voor Instagram of Facebook 😉 en genieten maar!
Voedingswaarde per portie
145 kcal
Koolhydraten 15 gram
Vetten 3 gram
Eiwitten 13 gram