16 aug Snelle Soto
Ken je Soto? Eigenlijk is dit een soort Indonesische kippensoep, waar je zelf kunt kiezen welke en hoeveel ingrediënten je toevoegt. In ieder geval, zo gaat het in onze familie. De basis is een lekkere bouillon, getrokken van kip en een hoop kruiden en specerijen. Daarna komen alle ingrediënten op tafel en maak je er een bordje van naar eigen smaak.
In het maken van soto gaan wel wat uurtjes zitten. Die tijd hebben we niet altijd. Daarom hierbij een snelle variant (sorry oma!).
Ingrediënten (voor 2-3 personen)
- 2 el Soto Kruiden (Jonnie Boer)
- 1 bouillonblokje (kip of groenten)
- 500 gram kipfilet
- Bosui/lenteuit
- Taugé
- Basmati rijst
- Ketjap Manis naar smaak
- Sambal oelek naar smaak
- Citroensap naar smaak
Bereiding
- Breng een grote pan water aan de kook (minimaal 1 liter water) en kook hierin de kipfilet gaar. Wanneer deze gaar is, haal je de kipfilet eruit en laat je deze even kort afkoelen. Schep het water schoon met een schuimspaan en voeg er vervolgens het bouillonblokje en de soto kruiden aan toe. Breng zachtjes aan de kook.
- Kook ondertussen de rijst
- Snijd de bosui. Maak een aantal kommetjes of een mooi bord op met de groenten.
- Trek met 2 vorken de kipfilet uit elkaar. Serveer deze ook in een apart kommetje
- Het is nu tijd om alles op tafel te zetten! Start met het vullen van je eigen bord met rijst, de kip en de groenten. Breng op smaak met citroensap, ketjap en sambal en schenk de bouillon hier overheen. Selamat makan, oftewel: smakelijk eten!
Voedingswaarde per portie
(inclusief 60 gram ongekookte rijst)
498 kcal
Koolhydraten 69 gram
Vetten 5 gram
Eiwitten 39 gram